Wij zijn op zoek naar instructeurs! Klik hier voor meer informatie

Ben je benieuwd naar de gezichten achter First Care? Lees verder en leer onze collega's kennen.

Collega's aan het woord

Ons team - Anjes - kleur

Anjes

Kwaliteitsmedewerker

"Na een tijdje vanaf de zijlijn mee te hebben gekeken, ben ik uiteindelijk ook aangesloten bij het team van First Care. En een team dat is het! Aandacht voor elkaar, dat is wat we belangrijk vinden binnen het bedrijf. Collega's, klanten of deelnemers, voor iedereen maken we tijd. Waar ik blij van word? Het contact met mensen en binnen dat contact net dat stapje extra zetten."

Ons team - Elly - kleur

Elly

Gastvrouw

"Vanaf de oprichting van First Care ben ik verantwoordelijk voor de facilitaire zaken. Zo zorg ik er onder andere voor dat de cursisten tussen de training door kunnen genieten van een smakelijke lunch en van een kop koffie met wat lekkers. Waar ik energie van krijg? Daar hoef ik niet lang over na te denken: Het zorgen voor de mensen, dat zit in mijn bloed!"

Ons team - Erik

Erik

Senior adviseur

"In 1996 heb ik dit bedrijf samen met mijn vrouw opgericht vanuit mijn functie als Spoedeisende Hulp verpleegkundige. In al die jaren is de klant bij ons centraal blijven staan. Alle wensen op het gebied van BHV en Arbo zijn bij ons bespreekbaar. En net dátgene spreekt mij aan in mijn rol binnen het bedrijf; de klant behandelen zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden."

Portret 2 2

Joost

Instructeur/Veiligheidskundige

"Tijdens mijn studie Veiligheidskunde ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf waar ik, in het veiligheidsveld, ervaring op kon gaan doen. First Care heeft mij de kans gegeven om als zowel instructeur als veiligheidskundige aan de slag te gaan. Een heerlijk gevarieerde job waarin mijn passie voor training geven en veiligheid samen komen. Het bijdragen áán en het verbeteren ván de veiligheid op de werkvloer geeft mij veel voldoening. Dat gecombineerd met de warmte en professionaliteit van alle collega’s zorgt ervoor dat ik iedere dag mijzelf kan ontwikkelen en het altijd voelt als thuiskomen wanneer ik bij First Care door de voordeur stap."

Jochem 3

Jochem

Instructeur

"In mijn vorige werk als ambulance chauffeur vond ik het leuk als ik nieuwe collega's wegwijs kon maken in mijn vak. Het is mooi om te zien hoe mensen vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen wanneer je ze dingen leert.

Na 10 jaar op de ambulance gewerkt te hebben was ik toe aan iets anders. Ik wilde graag iets doen met mijn opgedane werkervaring. Niet alleen van de ambulance, maar ook van de ondertussen 15 jaren ervaring binnen de brandweer.

Dan ga je bedenken wat kan ik hier nu mee, al snel kwam ik bij de BHV uit. Na wat rondkijken in de buurt kwam ik bij First Care uit. De visie binnen dit bedrijf en het willen streven naar kwaliteit leveren sprak mij zeer aan. Nu ik sinds januari 2024 alweer enkele maanden bezig ben, begin ik mijn draai lekker te vinden.

Ik heb in mijn tijd op de ambulance en bij de brandweer wel geleerd dat het niet altijd gaat zoals je denkt dat het zal gaan. Dat probeer ik in mijn trainingen ook terug te laten komen door mensen praktische handvatten te geven.

Hoe leuk is het dan als mensen aan het einde van de training naar je toekomen en aangeven dat ze het leuk hebben gehad en dat ze weer een hoop geleerd hebben!"

Judith 3

Judith

Medewerker administratie

"Ik ben net begonnen als administratief medewerker bij Firstcare, de laatste jaren ben ik werkzaam geweest in de autobranche.

Ik wilde graag iets heel anders doen en aangezien ik Firstcare wel kende heb ik een open sollicitatie gestuurd of ze iemand nodig hadden.

Gelukkig was dat het geval en ik voel me hier in de korte tijd al echt thuis. Het is een leuk team met fijne collega’s van wie ik nog heel veel kan leren over BHV en EHBO-trainingen. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking!"


Ons team - Loet

Loet

Instructeur/Veiligheidskundige

"In 2011 ben ik bij First Care aan de slag gegaan als instructeur en heb me binnen het bedrijf verder kunnen ontwikkelen. Het wisselende contact met mensen en het bewust maken van gevaren op de werkvloer vind ik het leukste en meest uitdagende aan mijn werk. En als er dan iets gebeurd is op de werkvloer en je krijgt de terugkoppeling dat mensen door jouw training precies wisten wat ze moesten doen, brengt dat enorm veel voldoening met zich mee."

Ons team - Monique

Monique

Instructeur

"Na jaren werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg, traumahulpverlening, calamiteitenhulpverlening en EHBO, de bergingswereld en de transportwereld heb ik de kans gegrepen om iets te gaan doen waar mijn hart ligt; het verlenen van eerste hulp en dit met zoveel mogelijk mensen delen en oefenen zodat ze dit met vertrouwen zelf kunnen gaan toepassen wanneer dit nodig is.

First Care is een warm bedrijf waar je snel het gevoel hebt thuis te komen voor zowel de cursisten als de medewerkers."

Ons team - Nicole - kleur

Nicole

Medewerker administratie

"Destijds ben ik begonnen als instructeur. Dit omdat ik het heel belangrijk vind dat mensen iets kunnen doen op het moment dat het erop aan komt. Tegenwoordig ben ik voornamelijk bezig op kantoor om alles achter de schermen op orde te houden. Heel af en toe geef ik nog les omdat ik het contact met mensen niet kan missen. Mensen tijdens de training op hun gemak stellen en vertrouwen geven in wat ze kunnen, daar word ik blij van."

Portret 2

Nina

Instructeur

"Tijdens mijn studie toegepaste psychologie heb ik me verdiept in het geven van trainingen en coaching. Aan de slag gaan bij First Care als instructeur voelde dus als een logische stap. Na alle ins en outs te hebben geleerd van mijn collega’s ging stiekem ook mijn interieurhart kriebelen en ben een studie tot interieurontwerper gaan volgen. Bij First Care ging ik nooit echt weg en ben altijd als zzp’er blijven lesgeven tijdens mijn studie. Ondertussen werk ik weer part time bij First Care, naast mijn eigen interieurontwerp bedrijf. Dat ik altijd als zzp’er aan de slag kon, en nu weer in dienst mocht terug komen, geeft aan hoe fijn het is om te werken bij First Care. Ik voelde me altijd gesteund en werk er met plezier door de fijne collega’s en de leuke lessen die ik mag verzorgen. Door mijn beide studies weet ik hoe belangrijk een fijne leeromgeving en motiverend lesgeven kan bijdragen aan het onthouden en toepassen van kennis. Mijn doel is dan ook om zo veel mogelijk mensen plezier te laten beleven tijdens de les zodat de drempel tot eerste hulp bieden laag blijft."

Paul 4

Paul

Instructeur

"Ik heb altijd in de zorg gewerkt, de laatste 25 jaar als verpleegkundige op de ambulance. Ik kwam erachter dat lesgeven een tweede passie van mij was en dus ging ik werken op invalbasis bij enkele BHV-organisaties, waaronder ook First Care. Dit familiebedrijf voelde als een warm bad en dus heb ik de stap gezet om te solliciteren en deel uit te maken van het team.

In mijn lessen probeer ik een brug te slaan tussen de theorie en praktijk.

Ik ben een praktische hulpverlener en wil de cursisten dan ook voorzien van praktische tips en tricks. Op de ambulance gold: 'als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan' . Kortom, altijd voor mogelijkheden gaan en niet berusten. Leuk als ik deze boodschap kan overbrengen."Ons team - Ria - kleur

Ria

Instructeur

"Ik heb voorheen gewerkt als verpleegkundige en ben in 2008 bij First Care als instructeur aan de slag gegaan. Tijdens mijn lessen wil ik de deelnemers graag meer zekerheid bieden. Vaak is het vooral angst of onzekerheid die ervoor zorgen dat mensen niet zo snel te hulp schieten. Dit wil ik veranderen. Het doet me dan ook goed wanneer cursisten me na afloop vertellen dat ze die stap nu wel zouden durven zetten."

Rob

Rob

Instructeur

"Na goed 4 maanden (januari 2022) onderweg te zijn bij First Care mag ik nu wel zeggen 'ik heb hier het thuis gevoel'.

Na 18 jaar voor andere opleiders en brandweer Tilburg te hebben gewerkt, heb ik voldoende inzicht gekregen "hoe" ik mensen kan enthousiasmeren: met een no-nonsens instelling. Na een eerste kennismakingsavond met collega's en één etentje was ik meteen onderdeel van het team. Een team waar iedereen er voor elkaar is.

Inzichten, kennisoverdracht, alles wordt gedeeld en iedereen staat open voor andere ideeën en denkwijzes. Een andere benadering van een calamiteit dan dat ik jaren had uitgedragen is iets waar ik mij in kan vinden.

Laat First mijn laatste Care zijn."

Ons team - Sander - kleur

Sander

Eigenaar

"Mijn vader is destijds het bedrijf begonnen en van jongs af aan kreeg ik de zaken die op dat moment speelde al mee. Op deze manier ben ik al snel betrokken geraakt bij het familiebedrijf. In 2014, na een periode ergens anders werkzaam te zijn geweest, kreeg ik de vraag van Erik of ik in het bedrijf wilde stappen. Het leukste aan mijn werk? Het contact met mensen en de dingen die dagelijks op mijn pad komen."

Suus 2

Suus

Instructeur

"In oktober 2023 ben ik als instructeur bij First Care begonnen, nadat ik jaren als diëtist en docent Zorg en Welzijn heb gewerkt. Adviseren en lesgeven is mijn ding, daarom is het geven van trainingen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV) en EHBO een mooie vervolgstap. Als instructeur ga ik interactief met de cursisten aan de slag om hun kennis te vergroten. Door diverse praktijkgerichte oefeningen leer ik de cursisten vaardigheden aan. Dit vindt plaats in een leeromgeving waarin de cursist zich op zijn gemak voelt, waar de ruimte is om vragen te stellen en waar de cursist actief kan deelnemen aan de training. Mijn doel is dat de cursist leert zelfverzekerder te kunnen handelen wanneer dit nodig is.

Kortom mijn werk bij First Care is zeer afwisselend; ik kom op veel verschillende locaties en ontmoet iedere dag nieuwe mensen, waar óók ik van leren kan!"

Verity

Verity

Medewerker administratie

"First Care heeft een flink klantenbestand van kleine en grote bedrijven. Samen met mijn collega’s verzorg ik hiervoor de administratie. Het is leuk om te zien dat er veel vaste klanten zijn die elk jaar terug blijven komen. We doen er ook alles aan om onze klanten zoveel mogelijk tegemoet te komen. En wie weet speelt onze goed verzorgde lunch hier ook een rol in 😉

Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Zelfs het maken van ontruimingsplattegronden hoort hier soms bij. Omdat ik een wiskundige achtergrond heb, vind ik de planning het leukst aan mijn werk. Het is soms best een beetje puzzelen om alles rond te krijgen. Maar ik hou wel van een uitdaging!"

Vraagteken

Word jij onze nieuwe instructeur?

Neem contact met ons op en wie weet sta jij hier binnenkort ook tussen!
Liever eerst onze vacature(s) bekijken? Klik hier!

Benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is?

Bel of mail Sander!

013 - 463 47 90 sander.scholten@firstcare.nl
  • checkmark Eigen instructeurs
  • checkmark Flexibel en maatwerk
  • 8,6 Cursisten waardering
  • 25 jaar ervaring